
Malzemeler;
- 300gr. kemikli et
- Yarım su bardağı nohut (geceden suya konup ıslanacak)
- 1 kg patates
- 1 kg süzme yoğurt
- İstenildiği kadar tuz
Yapılışı;
- Bir gece önceden ıslatılmış nohutu yıkayıp süzün.
- Düdüklü tencereye eti ve nohutu koyup ,malzemenin üzerini dört parmak geçecek şekilde su koyup,kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya yakın kefi köpürecektir.Kefini alıp,tuzunu atıp düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
- Pişince et ve nohutu bir kaba alıp,kuşbaşından biraz küçük doğradığımız patatesleri et suyuna ilave edip pişirin.
- Süzme yoğurdu blenderla çırpın.Et suyuna yavaşca ilave edip karıştırın.
- Nohut ve eti de ilave edip kaynatıp, ocağı kapatın.Tencerenin kapağını kapatmayın.
- Çünkü yoğurt kesilir.Üzerine haspir veya naneyi yağda yakıp üzerine dökün.AFİYET OLSUN...
2 yorum on "YOĞURTLU PATATES"
çok değişik bir tarif ellerinize sağlık
ohhh canım ellerıne sağlık nefis gorunuyor
Yorum Gönder