
Malzemeler;
- Yarım paket margarin
- 3,5 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 250 gr )
- 35 adet badem
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
- Bademleri cezveye koyup,üzerine su ekleyip bir taşım kaynatın.
- Süzüp,kabuklarını soyun.Bir tarafta bekletin.
- Hamuru hazırlamak için bir kaba,oda sıcaklığında beklemiş margarin,irmik,pudra şekeri,yumurta,rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.
- Unuda ilave edip çabucak yoğurun.Cevizden küçük bezeler yapıp yuvarlayın.
- İki parmağınızla üzerine bastırıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Kabuğu soyulmuş bademleri yumurta beyazına batırıp,bezelerin ortasına yerleştirin.
- 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Diğer tarafta şerbeti için,tencerye su,şeker ve limon suyunu ilave edip kaynatın.
- Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatın.Altını kapatın.
- Fırından çıkan şekerpareleri iki dakika bekletin.Şerbetide iki dakika bekletin .
- Şekerpare sıcak,şerbette sıcakken üzerine dökün.Tepsinin üzerini kapatın.Soğumaya bırakın.
NOT:Yaklaşık 30 adet çıkıyor.Hamuru dinlendirmeden yapmaya özen gösterin.
4 yorum on "BADEMLİ ŞEKERPARE"
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.En sevdiğim tatlılardan birisi.
Mmmmm Nefis. bugün bana şekerpare yaptırcaksınız galiba bu 3. tatlı :) ellerine sağlık
offfff.nefis olmuş canım.ama baktıkca canımistiyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
şekerpare canavarı olarak olsa da yesek dedim ellerinize sağlık sevgiler:)))))))))
Yorum Gönder