8 Ağustos 2011 Pazartesi

YOĞURTLU PATATES


Resim3 149


Malzemeler;

  • 300gr. kemikli et
  • Yarım su bardağı nohut (geceden suya konup ıslanacak)
  • 1 kg patates
  • 1 kg süzme yoğurt
  • İstenildiği kadar tuz


Yapılışı;

  • Bir gece önceden ıslatılmış nohutu yıkayıp süzün.
  • Düdüklü tencereye eti ve nohutu koyup ,malzemenin üzerini dört parmak geçecek şekilde su koyup,kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya yakın kefi köpürecektir.Kefini alıp,tuzunu atıp düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
  • Pişince et ve nohutu bir kaba alıp,kuşbaşından biraz küçük doğradığımız patatesleri et suyuna ilave edip pişirin.
  • Süzme yoğurdu blenderla çırpın.Et suyuna yavaşca ilave edip karıştırın.
  • Nohut ve eti de ilave edip kaynatıp, ocağı kapatın.Tencerenin kapağını kapatmayın.
  • Çünkü yoğurt kesilir.Üzerine haspir veya naneyi yağda yakıp üzerine dökün.AFİYET OLSUN...     

2 yorum on "YOĞURTLU PATATES"

Hayatın Tatları on 10 Ağustos, 2011 dedi ki...

çok değişik bir tarif ellerinize sağlık

zeymurancafe on 18 Ağustos, 2011 dedi ki...

ohhh canım ellerıne sağlık nefis gorunuyor

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards