12 Ağustos 2011 Cuma

KABAK KARNIYARIK


Resim 327


Malzemeler;

  • 6 adet taze kabak
  • 300 gr. az yağlı kıyma
  • 2 adet irisinden kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber

Yapılışı;

  • Kabakları uzunlamasına ikiye bölün.Kabak oyacağı veya kaşıkla içini alın.Yıkayıp kurulayın.
  • Kızgın yağda kızartıp, peçetenin üzerine alıp, bekletin.
  • Diğer tarafta tencereye kıymayı koy,yarım çay bardağı su ekle,bir tatlı kaşığı tuz koyup ocağı yakıp eti kavurun.
  • Sık sık karıştırın.suyu çekince yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin.
  • Ufak doğranmış soğanları da ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Bir çay kaşığı karabiber ile bir tatlı kaşığı kırmızıbiber ekleyip ocağı kapatın.
  • Kabakların içine bu harcı doldurun.
  • domatesleri ikiye bölüp, yarım santin kalınlığında dilimleyin,kabakların üzerine dizin.
  • Sivri biberide uzunlamasına ikiye bölüp domateslerin üzerine koyun.Kabakları tepsiye dizin.
  • Bir tatlı kaşığı salçayı suda ezin.Bir su bardağı su ekleyip karıştırın.
  • Bu sosu tepsinin tabanına döküp,180 derecelik fırında domates ve biberler solana kadar pişirin.
  • Pirinç pilavıyla ikram edin.AFİYET OLSUN...  

4 yorum on "KABAK KARNIYARIK"

Fatma on 12 Ağustos, 2011 dedi ki...

çok severim kabak karnıyarığı
ellerine sağlık canım afiyet olsun

marifet ellerimizde on 19 Ağustos, 2011 dedi ki...

ellerıne saglık...tam saglıklı yemek...

birtutamkekik on 21 Ağustos, 2011 dedi ki...

elinize sağlık...eminim çok lezzetlidir...
sevgilerimle...
bende beklerim sayfama...
http://birtutamkekik.blogspot.com
takipteyim...

Beyaz Hanımeli on 22 Eylül, 2011 dedi ki...

Karnıyarığın hertürlüsünü severim. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards