7 Ağustos 2011 Pazar

ŞÖBİYET


Resim3 125


Yapımı çok kolay ve lezzetli bir tatlıdır.

Malzemeler;

  • 500 gram baklavalık yufka
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 300 gram süt kaymağı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetin Hazırlanışı;

  • Suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyun.
  • Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin.
  • Kaynara çıktıktan sonra 7 veya 8 dakika daha kaynatıp şöbiyetlerin üzerine dökün.

Yapılışı;

  • Margarini ocakta eritip soğuduktan sonra sıvıyağ ilave edip karıştırın. 
  • Baklavalık yufkanın 1 yaprağını tezgaha serip yağı üzerine sürün.
  • İkinci yaprağı birinci yaprağın üzerine sererek aynı şekilde onu da yağlayın.
  • Üçüncü yaprağı da yine aynı şekilde üzerine serip yağlayın. (3 yapraklı olacak)
  • 3 kat olan bu yufkayı ikiye katlayıp bıçakla 8 eşit parçaya kesin.
  • Her parçanın ortasına kaymak koyup üçgen şeklinde katlayın.
  • Resimdeki gibi bu üçgenleri sırt sırta dayayın.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
  • Kalan yağı şöbiyetlerin üzerinde gezdirerek dökün.
  • 160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Şerbet sıcak şöbiyet soğuk olacak şekilde dökün.
  • Birkaç saat bekeltip servis yapabilirsiniz. 

2 yorum on "ŞÖBİYET"

Cafe Portakal on 07 Ağustos, 2011 dedi ki...

hmmm nefis ellerine sağlık çok severim
sevgiler

Eylem on 08 Ağustos, 2011 dedi ki...

bende denemiştim baklavalık yufka ile.nefis olmuştu.ellerine saglık.

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards