
Yapımı çok kolay ve lezzetli bir tatlıdır.
Malzemeler;
- 500 gram baklavalık yufka
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 300 gram süt kaymağı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbetin Hazırlanışı;
- Suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyun.
- Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin.
- Kaynara çıktıktan sonra 7 veya 8 dakika daha kaynatıp şöbiyetlerin üzerine dökün.
Yapılışı;
- Margarini ocakta eritip soğuduktan sonra sıvıyağ ilave edip karıştırın.
- Baklavalık yufkanın 1 yaprağını tezgaha serip yağı üzerine sürün.
- İkinci yaprağı birinci yaprağın üzerine sererek aynı şekilde onu da yağlayın.
- Üçüncü yaprağı da yine aynı şekilde üzerine serip yağlayın. (3 yapraklı olacak)
- 3 kat olan bu yufkayı ikiye katlayıp bıçakla 8 eşit parçaya kesin.
- Her parçanın ortasına kaymak koyup üçgen şeklinde katlayın.
- Resimdeki gibi bu üçgenleri sırt sırta dayayın.
- Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
- Kalan yağı şöbiyetlerin üzerinde gezdirerek dökün.
- 160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Şerbet sıcak şöbiyet soğuk olacak şekilde dökün.
- Birkaç saat bekeltip servis yapabilirsiniz.
2 yorum on "ŞÖBİYET"
hmmm nefis ellerine sağlık çok severim
sevgiler
bende denemiştim baklavalık yufka ile.nefis olmuştu.ellerine saglık.
Yorum Gönder