5 Ağustos 2011 Cuma

ŞİŞTE PATLICAN KEBABI


Resim3 004

Malzemeler;

  • 6 adet kemer patlıcan
  • 300 gr. az yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 8 adet  patlıcan kebaplık kalın mangal şişi


Yapılışı;
  • Patlıcanın bir tanesini alın.Ön ve arka kısmını bir santim kesip atın.
  • Kalan patlıcanı 5-6 cm.lik ebatlarda kesip şeklini bozmadan şişe takın.
  • Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayın.Ete karabiber ve tuzu ekleyip 5 dak. yoğurun.
  • Patlıcanı alıp,aralarına iki ceviz büyüklüğünde etleri yerleştirin.(Resimdeki gibi olacak.)
  • Etleri patlıcanların arasına sıkıştırın.Domates ve biberleride bölmeden şişe saplayın.
  • Mangalı yakın.Kömürler köz haline gelince patlıcan kebaplarını mangala atın.
  • Sık sık çevirerekten pişirin.Domates ve biberide mangalda pişirin.
  • Dikkat edeceğiniz husus,mangalın alev almaması ve sık sık çevrilerek pişirilmesidir.
  • Patlıcanlar yumuşayıp puf olduğu zaman pişmiş demektir.
  • Patlıcan kebabı pişince tepsiye çekip ağzını kapatın.10 dak sonra servise hazırdır.
  • Yeme şekline gelince lavaş ekmeğinin içine kabuğu soyulmuş patlıcanlardan bolca ezin,üzerine etleri ufalayarak bolca koyun.Kabuğu soyulmuş domates ve biberleride ezerek üzerine ekleyin.tuz ve kırmızıbiber ekeleyip,dürüm şekline getirin.AFİYETLE YİYİNİZ...  
  •   

2 yorum on "ŞİŞTE PATLICAN KEBABI"

sevda on 05 Ağustos, 2011 dedi ki...

çok cezbedici görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Fatma on 05 Ağustos, 2011 dedi ki...

oyyy nasılda güzel olur o şimdi birde fırına girince ıımm
ellerine sağlık sevgiler:))

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards