
Malzemeler;
- Et köfte için;
- 250 gr.yağsız kıyma
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Ufak doğranmış küçük bir soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber,kırmızıbiber
Et köftenin hazırlanışı;
- Malzemelerin hepsini bir kapta iyice yoğurun.
- Parmak uzunluğunda olacak şekilde hazırlayıp,yağda kızartın.
- Kağıt havlunun üzerine bırakın.Beklesin.
Tavanın diğer malzemeleri;
- 1 adet kemer patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet tatlı kırmızıbiber
- tuz,karabiber
- 1 su bardağı su
- Patlıcan,biber ve patatesi parmak uzunluğunda ve büyüklüğünde kesip kızartın.
- kağıt havlunun üzerine bırakıp bekletin.
- Domatesleri de diğer malzemelerin büyüklüğünde doğrayın.
- Et,patates,biber,patlıcan ve domatesi borcam kaba aktarıp,salçayı suyla bir kasede ezip,üzerine tuz karabiber ekleyip,tepsideki malzemelerin üzerine boca edip karıştırın.
- 1 su bardağı su ekleyip 180 derece fırında,üstü kızarana kadar pişirin pişirin.
Not:Domatesler piştiğinde yemek pişmiş demektir.Altı yanmayacak şekilde suyunu verin.
2 yorum on "LOKANTA USÜLÜ TAVA"
ellerınize sağlık çok sevdıgım bir yemek
canim cekti simdi :)
hemen yapicam.
http://modabulmacasi.blogspot.com/
Yorum Gönder