14 Temmuz 2011 Perşembe

LOKANTA USÜLÜ TAVA


Resim2 047


Malzemeler;

  • Et köfte için;
  • 250 gr.yağsız kıyma
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Ufak doğranmış küçük bir soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızıbiber

Et köftenin hazırlanışı;

  • Malzemelerin hepsini bir kapta iyice yoğurun.
  • Parmak uzunluğunda olacak şekilde hazırlayıp,yağda kızartın.
  • Kağıt havlunun üzerine bırakın.Beklesin.

Tavanın diğer malzemeleri;

  • 1 adet kemer patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet tatlı kırmızıbiber
  • tuz,karabiber
  • 1 su bardağı su
Yapılışı;
  • Patlıcan,biber ve patatesi parmak uzunluğunda ve büyüklüğünde kesip kızartın.
  • kağıt havlunun üzerine bırakıp bekletin.
  • Domatesleri de diğer malzemelerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Et,patates,biber,patlıcan ve domatesi  borcam kaba aktarıp,salçayı suyla bir kasede ezip,üzerine tuz karabiber ekleyip,tepsideki malzemelerin üzerine boca edip karıştırın.
  • 1 su bardağı su ekleyip 180 derece fırında,üstü kızarana kadar pişirin pişirin.    

Not:Domatesler piştiğinde yemek pişmiş demektir.Altı yanmayacak şekilde suyunu verin.

2 yorum on "LOKANTA USÜLÜ TAVA"

zeymurancafe on 14 Temmuz, 2011 dedi ki...

ellerınize sağlık çok sevdıgım bir yemek

jasmine,cherry,black on 18 Temmuz, 2011 dedi ki...

canim cekti simdi :)
hemen yapicam.

http://modabulmacasi.blogspot.com/

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards