
Bu börek benim buzluk böreğimdir.Buzlukta bir ay saklayabilirsiniz.Buzluktan çıkarıp, çözmeden pişirin.Harika olur...
Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gr. peynir
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı;
- Yufkayı açınız.Yarım çay bardağı sıvıyağı sürün.
- Yufka kare şeklini alacak şekilde katlayın.(bir yufkadan dört tane börek çıkıyor.).
- Dörde bölün,ortasına peynir koyup,kare şeklinde katlayın.
- Tepsiyi yağlayıp,katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yereleştirip,yumurtanın sarısını sürüp 150 derecelik fırında pişirin.
5 yorum on "BOHÇA BÖREK"
BU BUZLUK BÖREKLERİNDEN KAÇ KEZ YAPTIM HER DEFASINDA DA BAYILA BYILA YEDİMDE BİR DOGRU DÜÜRÜST RESİM ÇEKMEK KISMET OLMADI DAHA.. ELLERİNE SAĞLIK SENİN DE BÖREKLER ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR.
Elinize sağlık.Buzlukta hazır olan şeyler bazen insana çok kolaylık sağlıyor.Hele de ani gelen konuklar için...
Bu böreğini tattım,nefis.herkese tavsiye ederim.
Bu böreği tattım nefis.yapmanızı tavsiye ederim. ellerine sağlık arkadaşım.
ani misafirler için güzel bir çözüm.ellerine saglık.
Yorum Gönder