21 Temmuz 2011 Perşembe

BOHÇA BÖREK


Resim 289

Bu börek benim buzluk böreğimdir.Buzlukta bir ay saklayabilirsiniz.Buzluktan çıkarıp, çözmeden pişirin.Harika olur... 

Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gr. peynir
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı;

  • Yufkayı açınız.Yarım çay bardağı sıvıyağı sürün.
  • Yufka kare şeklini alacak şekilde katlayın.(bir yufkadan dört tane börek çıkıyor.).
  • Dörde bölün,ortasına peynir koyup,kare şeklinde katlayın.
  • Tepsiyi yağlayıp,katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yereleştirip,yumurtanın sarısını sürüp 150 derecelik fırında pişirin.
NOT.Hazırlanmış böreği buzluğa atıp birgün sonra pişiririseniz daha güzel kabarır ve daha lezzetli olur. 

5 yorum on "BOHÇA BÖREK"

Hayatın Tatları on 21 Temmuz, 2011 dedi ki...

BU BUZLUK BÖREKLERİNDEN KAÇ KEZ YAPTIM HER DEFASINDA DA BAYILA BYILA YEDİMDE BİR DOGRU DÜÜRÜST RESİM ÇEKMEK KISMET OLMADI DAHA.. ELLERİNE SAĞLIK SENİN DE BÖREKLER ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR.

pembe kekik on 22 Temmuz, 2011 dedi ki...

Elinize sağlık.Buzlukta hazır olan şeyler bazen insana çok kolaylık sağlıyor.Hele de ani gelen konuklar için...

betül dedi ki...

Bu böreğini tattım,nefis.herkese tavsiye ederim.

Betül dedi ki...

Bu böreği tattım nefis.yapmanızı tavsiye ederim. ellerine sağlık arkadaşım.

Eylem on 24 Temmuz, 2011 dedi ki...

ani misafirler için güzel bir çözüm.ellerine saglık.

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards