28 Haziran 2011 Salı

KAHVALTI ÇÖREĞİ


Resim2 013


Malzemeler;

  • 2,5 su bardağı un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.UN az gelirse ekleyebilirsin)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (ılık olacak)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • isteğe bağlı çörekotu
Yapılışı;

  • Maya,şeker,un ,tuz,sıvıyağ ve ılık süt bir kapta yoğrulur.
  • Eğer hamur yumuşaksa,ekstradan un eklenebilir.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince ,hamura değmeyecek şekilde kalın bir örtüyle örtülür.
  • 45 dak. bekletilir.Mayalandığı zaman hamurun büyüklüğü iki misli artması gerekir.
  • Kışın mayalanma süresi biraz daha uzundur.
  • Bu hamur ele yapışmadığı için çörekleri yaparken un kullanılmaz.
  • Hamur mayalandıktan sonra,ceviz büyüklüğünde hamur alın.
  • Avucunuzun içinde açın.İçine peynir koyun.
  • Kapatıp ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.15 dakika bekletin .
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.(kendim,yumurtanın beyazı ve sarısını karıştırarak sürüyorum.Renk biraz açık oluyor ama güzel pişiyor.Tercih sizindir).
  • 150 derecelik fırında pişirin.

3 yorum on "KAHVALTI ÇÖREĞİ"

zeymuran on 28 Haziran, 2011 dedi ki...

çayla ne ıyı olur,ellerıne sağlık canım

pembe kekik on 28 Haziran, 2011 dedi ki...

Diyatteyim:( Çok nefis görünüyor.Elinize sağlık:)

canbogazdan on 29 Haziran, 2011 dedi ki...

Ziyaretin icin tesekkur ederim, her zaman beklerim canim. Blogun cok guzel, hos geldin aramiza :) Coreklerin super gorunuyor tombis tombis. Takip listeme ekliyorum seni, sevgiler.

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards