
Malzemeler;
- 1 adet yufka
- Yufkanın orta kısmını beslemek için 1/4 oranında yufka
- 125 gr. süt kaymağı (Markette bulunur)
- 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 50 gr ufak çekilmiş yeşil fıstık (antep boz fıstığı)
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ (Tercihen eritilmiş tereyağı kullanabilirsin)
Yapılışı;
- Yufkayı açınız.Resimde gördüğünüz gibi orta kısmına, diğer yufkanın dörtte birini seriniz.
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı yufkaya sürün.
- Orta kısmına,kaymağı elinizle ufalayıp sürün.
- Üzerine fıstığı ekeleyin.Onun üzerinede şekeri ekeleyin.
- Yufkayı ilk aldığımız andaki gibi katlayın.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı bir tarafın üzerine sürün.
- Geniş bir teflon tavaya, 2 yemek kaşığı sıvıyağı sürün.
- Ocağın üzerinde katmeri çevirerek,her iki tarafınıda pişirin.

10 yorum on "KATMER"
Canım Katmere bayılırım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.
ellerinize sağlık 1 kere antepde yeme fırsatım olmuştu ve çok beğenmiştim yapılışını merak ediyordum tarifiniz çok işime yarayacak sevgiler:)
harika görünüyor..bu katmeri çok sevdim ben..ellerine sağlık.....
gece gece canım istedi..nefis görünüyor bu katmer..ellerine sağlık
canım günaydın ziyaretine geldım yenı açmışsın blogunu ,hayırlı olsun,katmer harıka gorunuyor,blogda öyle,ellerıne sağlık
canım çok nefis görünüyor ellerine sağlık bu tatlı bir katmer olmuş :)
nefis
sevgiler:)
Hazır yufkayla kolay da olur.Elinize sağlık.Nefis görünüyor:)
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
llerine sağlık,biraz ağır ama ailecek çok severiz,sevgiler.
ya az önce konuştuk biliyor musun antep fıstıklı katmer hakkında en son antep'e gitmeye karar vermiştik ama şimdi senin tarifinden yararlanıp denemeli ;)
Yorum Gönder