28 Haziran 2011 Salı

KAHVALTI ÇÖREĞİ


Resim2 013


Malzemeler;

  • 2,5 su bardağı un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.UN az gelirse ekleyebilirsin)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (ılık olacak)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • isteğe bağlı çörekotu
Yapılışı;

  • Maya,şeker,un ,tuz,sıvıyağ ve ılık süt bir kapta yoğrulur.
  • Eğer hamur yumuşaksa,ekstradan un eklenebilir.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince ,hamura değmeyecek şekilde kalın bir örtüyle örtülür.
  • 45 dak. bekletilir.Mayalandığı zaman hamurun büyüklüğü iki misli artması gerekir.
  • Kışın mayalanma süresi biraz daha uzundur.
  • Bu hamur ele yapışmadığı için çörekleri yaparken un kullanılmaz.
  • Hamur mayalandıktan sonra,ceviz büyüklüğünde hamur alın.
  • Avucunuzun içinde açın.İçine peynir koyun.
  • Kapatıp ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.15 dakika bekletin .
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.(kendim,yumurtanın beyazı ve sarısını karıştırarak sürüyorum.Renk biraz açık oluyor ama güzel pişiyor.Tercih sizindir).
  • 150 derecelik fırında pişirin.

3 yorum on "KAHVALTI ÇÖREĞİ"

zeymurancafe on 28 Haziran, 2011 dedi ki...

çayla ne ıyı olur,ellerıne sağlık canım

pembe kekik on 28 Haziran, 2011 dedi ki...

Diyatteyim:( Çok nefis görünüyor.Elinize sağlık:)

CANBOGAZDAN on 29 Haziran, 2011 dedi ki...

Ziyaretin icin tesekkur ederim, her zaman beklerim canim. Blogun cok guzel, hos geldin aramiza :) Coreklerin super gorunuyor tombis tombis. Takip listeme ekliyorum seni, sevgiler.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards