
Malzemeler;
- 1 su bardağı esmer bulgur (rengi siyaha yakındır)
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihim zeytinyağı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Yayvan pilav tenceresinde,şehriyeyi yağda hafifce pembeleştirin.
- Üzerine esmer bulguru dökün ve karıştırın.
- Hemen suyunu ilave edin.Tuzunu ekleyin.
- Kapağını kapatıp,en küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Piştiğini anlamak için,arada bir karıştırmadan tencerenin dibini kaşıkla yoklayın.
- Hafif dibine yapışmaya başlayacakken altını kapatın.
- 10 dak. bekletip üzerine karabiber ekeleyin.
1 yorum on "ESMER BULGUR PİLAVI"
Esmer bulgur çok güzel olur.Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder