23 Haziran 2011 Perşembe

ESMER BULGUR PİLAVI


Resim 237


Malzemeler;

  • 1 su bardağı esmer bulgur (rengi siyaha yakındır)
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihim zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
 
Yapılışı;

  • Yayvan pilav tenceresinde,şehriyeyi yağda hafifce pembeleştirin.
  • Üzerine esmer bulguru dökün ve karıştırın.
  • Hemen suyunu ilave edin.Tuzunu ekleyin.
  • Kapağını kapatıp,en küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Piştiğini anlamak için,arada bir karıştırmadan tencerenin dibini kaşıkla yoklayın.
  • Hafif dibine yapışmaya başlayacakken altını kapatın.
  • 10 dak. bekletip üzerine karabiber ekeleyin.   
  •  

1 yorum on "ESMER BULGUR PİLAVI"

pembe kekik on 24 Haziran, 2011 dedi ki...

Esmer bulgur çok güzel olur.Ellerinize sağlık...

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards