29 Mayıs 2011 Pazar

CİĞER KEBABI



Resim 192
Malzemeler;
  • 500 gr.karaciğer
  • 150 gr.kuyruk
  • Kimyon

Sosu için;
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ


Piyazı için;
  • 1 adet kurusoğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limon

Yapılışı;
  • Ciğerleri 1,5cm'lik küp şeklinde doğrayın.
  • Kuyruğuda aynı şekilde doğrayın.Birbirine karıştırmayın.
  • Çöp şişi alınız.Üç tane ciğer,bir yağ şeklinde saplayın.
  • Bir şişte altı ciğer,bir yağ olacak.
  • Sosu için,kaseye limonları sıkın.Salçayı limon suyunda ezerek yumuşatın.
  • Tuzu ve karabiberi ekleyin.Çatalla çırparak birbirine yedirin.
  • Ciğerleri pişirmezden 15dak. önce sosu fırçayla ciğerlerin her tarafına sürün.
  • Mangalda pişirin.
  • Piyazı için,soğanı ikiye bölün.İnce ince doğrayın.
  • Maydanozuda ince ince doğrayın.Karıştırın.
  • İsteğe göre tuz ve kırmızıbiber ekleyin.


Not:Kebabın alev almaması ve kömür kokusunun sinmemesi için mangal tam kor haline gelinceye kadar bekleyin. Çöp şişler kısa olduğundan pişirirken sorun yaşamamak için mangalın boyuna boş bir kebap şişi yerleştirin. Ciğerlerin piştiği, yağ tikelerinin kararmasından anlaşılır. Yarım pide dürüme 4-5 şiş çekin. Bol kimyon serpiştirin. Piyaz ile birlikte isteğe göre  tuz ,kırmızıbiber atın. Limon sıkıp Afiyetle yiyin.
Resim 211

0 yorum on "CİĞER KEBABI"

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards