27 Mayıs 2011 Cuma

YAŞ PASTA


k7
Malzemeler
Pandispanya Hamuru İçin;
  • 7 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket kremşanti
Yapılışı;
  1. Yumurtayla şekeri 10 dakika çırpın.
  2. Unu ve vanilyayı eleyerek harca ekleyin.2 dak. çırpın .
  3. Kabartma tozunuda eleyerek ekleyin.3 dak. çırpın
  4. Harcımız hazır,yağlanmış kek kalıbına dökünüz.Isıtılmamış 150 derecelik fırında pişirin.
  5. Kek piştikten sonra kek kalıbını ıslak bezin üzerine bırakın.
  6. Yarım saat bekletin.kalıbı sallayarak keki nazikçe çıkarın.Kek soğuyunca enine bıçakla 3 eşit parçaya ayırın.
  7. Krem şantiyi sütle 10 dakika çırpın.
  8. Buzdolabında yarım saat bekletin.
  9. Krem şantiyi kekin ara katlarına bolca sürün, üzerini krem şantiyla kaplayın.
  10. Fıstıkla, damla çikolatayla ya da istediğiniz herhangi bir malzemeyle süsleyin.
  11. Pastayı bir gece buzdolabında bekletip ertsesi gün servis edin.
Not: Özel bir pandispanya hamurudur. Çok lezzetli bir pastadır. Süslemede fıstık kullanacaksanız mutlaka boz yeşil fıstık olsun.
k2


k3
k6

0 yorum on "YAŞ PASTA"

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards