
Hamuru için;
250 gr. az yağlı sinirsiz kıyma,
1 soğan (rendelenecek)
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Alabildiği kadar un.
yarım çay bardağı kadar su
yarım çay bardağı kadar su
Çorbası için;
1 kg. yoğurt. (Süzme olacak)
1 yumurta akı250 gr. kemikli et
1 çay bardağı nohut1 çorba kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru nane.
Hamurun Hazırlanması;
- Eti, rendelenmiş ufak soğanları, tuzu, karabiberi kabın içerisinde yoğurun.
- Unu yavaş ekleyerekten kulak memesinden daha sert bir hamur olana kadar unu ekleyip yoğurun.
- Tahtanızı unlayın. Ellerinizi de unlayarak serçe parmağı inceliğinde şeritler yapın. 1 cm.'lik boylarda kesin.
- Tepsiyi unlayın. Üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye koyun.
- Kuruması için evin serin bir köşesine bırakın. 10 saat kalsın. Artık hamurumuz hazır.
Çorbanın Hazırlanması;
- Nohutu 1 gün önceden ıslatın. Düdüklü tencereye nohutu, eti koyun.
- Üzerine 4 parmak geçecek şekilde suyu ilave edin.
- Kapağını kapatmadan önce kaynamasını bekleyin. Kefi üzerine çıktığında kevgirle alın.
- 1 çorba kaşığı tuz ekleyip ağzını kapatın.
- Piştikten sonra etleri kemiklerden ayırın.
- Süzmeye koyduğumuz yoğurdu, yumurtanın akını ve 1 çay kaşığı tuzu blenderle çırpın.
- 3 su bardağı et suyunu ekleyin. Blenderle tekrar çırpın.
- Kaynayana kadar sürekli karışıtırın. (Yoksa yoğurt kesilir.)
- Nohutu ve eti ilave edip kuruyan hamurumuzun unlarını eleyerek çorbanın içine istediğiniz kadar ilave edin. Kaynatıp tadına bakın. Hamurlar yumuşamışsa olmuş demektir.
- Naneyi yağda yakarak üzerine ekleyin.
Afiyet Olsun...
Not:Börek çorbası için hazırladığımız hamurların kalanını derin dondurucuya atarak daha sonra da kullanabilirsiniz. Size tavsiyem hamurları önceden hazırlayıp derin dondurucuya atmanız. İhtiyacınız oldukça çıkarıp kullanabilirsiniz. Hamurları derin dodurucudan çıkartıp kullanıyorsanız çorbanın içine çözmeden atın.
0 yorum on "BÖREK ÇORBASI"
Yorum Gönder