29 Mayıs 2011 Pazar

BÖREK ÇORBASI


Malzemeler:Resim 016

Hamuru için;
250 gr. az yağlı sinirsiz kıyma,
1 soğan (rendelenecek)
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Alabildiği kadar un.
yarım çay bardağı kadar su

Çorbası için;
1 kg. yoğurt. (Süzme olacak)
1 yumurta akı
250 gr. kemikli et
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru nane.

Hamurun Hazırlanması;
  • Eti, rendelenmiş ufak soğanları, tuzu, karabiberi kabın içerisinde yoğurun.
  • Unu yavaş ekleyerekten kulak memesinden daha sert bir hamur olana kadar unu ekleyip yoğurun.
  • Tahtanızı unlayın. Ellerinizi de unlayarak serçe parmağı inceliğinde şeritler yapın. 1 cm.'lik boylarda kesin.
  • Tepsiyi unlayın. Üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye koyun.
  • Kuruması için evin serin bir köşesine bırakın. 10 saat kalsın. Artık hamurumuz hazır.

Çorbanın Hazırlanması;
  • Nohutu 1 gün önceden ıslatın. Düdüklü tencereye nohutu, eti koyun.
  • Üzerine 4 parmak geçecek şekilde suyu ilave edin.
  • Kapağını kapatmadan önce kaynamasını bekleyin. Kefi üzerine çıktığında kevgirle alın.
  • 1 çorba kaşığı tuz ekleyip ağzını kapatın.
  • Piştikten sonra etleri kemiklerden ayırın. 
  • Süzmeye koyduğumuz yoğurdu, yumurtanın akını ve 1 çay kaşığı tuzu blenderle çırpın.
  • 3 su bardağı et suyunu ekleyin. Blenderle tekrar çırpın.
  • Kaynayana kadar sürekli karışıtırın. (Yoksa yoğurt kesilir.)
  • Nohutu ve eti ilave edip kuruyan hamurumuzun unlarını eleyerek çorbanın içine istediğiniz kadar ilave edin. Kaynatıp tadına bakın. Hamurlar yumuşamışsa olmuş demektir.
  • Naneyi yağda yakarak üzerine ekleyin.

Afiyet Olsun...

Not:Börek çorbası için hazırladığımız hamurların kalanını derin dondurucuya atarak daha sonra da kullanabilirsiniz.  Size tavsiyem  hamurları önceden hazırlayıp derin dondurucuya atmanız. İhtiyacınız oldukça çıkarıp kullanabilirsiniz. Hamurları derin dodurucudan çıkartıp kullanıyorsanız çorbanın içine çözmeden atın.

0 yorum on "BÖREK ÇORBASI"

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards