20 Aralık 2011 Salı

BİBERLİ EKMEK

2 yorum
ResimARALIK18 009


Malzemeler;

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar un
Not:Hamuru, pide fırınlarından da temin edebilirsiniz.

İç Malzemesi İçin;

  • 350 gr. lor
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam
  • yarım çay kaşığı tarçın
  •  istenilen miktarda tuz

Yapılışı;

  • Hamuru hazırlayıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın
  • İç malzemeleri biribirine katarak karıştırın
  • 10 veya 15 cm.'lik çaplarda hamuru ince şekilde açın
  • malzemeyle üzerini kaplayıp 200 derecelik fırında pişirin
Not:Malzemeyi hazırlayıp pide fırınına da gönderebilirsiniz.


Afiyet Olsun

3 Aralık 2011 Cumartesi

YAŞKEK

1 yorum
aResim 083

Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • alabildiği kadar un

Yapılışı;

  • Yumurta ile şekeri 6-7 dakika çırpın.
  • Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha çırpın.
  • Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp bir tarafa koyun.
  • Geri kalan karışımın içine unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Yağlanmış kalıba döküp 150 derecelik fırında 30-35 dakika kader pişirin.
  • Bıçağı keki içine doğru saplayın. Bıçağa kek bulaşmıyorsa pişmiş demektir.
  • Kalıbı veya tepsiyi fırından çıkartı hemen ıslak bir bezin üzerine bırakın. Yarım saat bekletin.
  • Bu kekinizin kalıptan daha rahat çıkmasını sağlar.
  • Beni sorarsanız ben tepsi tercih ediyorum.
  • Kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine önceden ayırdığımız 1 su bardağı kek karışımını dökün.
  • Servise hazırdır. Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

1 Aralık 2011 Perşembe

PAŞAZADE TATLISI

5 yorum
  Resim 109 


Malzemeler;

  • 1 paket milföy ( 10 tane taze olacak )
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

  • Milföyü 1 saat önceden buzdolaptan çıkartıp,yumuşamasını bekleyin.
  • Diğer tarafta ceviz,pudra şekeri ve yumurtanın beyazını bir kasede elinizle karıştırın.
  • Macun kıvamına gelsin.
  • Bir tane milföyü alıp,1,5 cm. kalınlığında 2 şerit kesin.Biri eninden,biri de boyundan kesilecek.
  • Şeritleri kestikten sonra,milföyün tekrardan kare halini alması gerekir.
  • Hazırlanan macun kıvamındaki cevizi köfte gibi elinizde sıkın,şeritlerin altına gelecek şekilde enine boyuna yerleştirin.
  • Resimde görüldüğü gibi şeritleri biraz esnetip cevizin üzerini kapatın.
  • Şeritlerin ucu milföyün alt tarafına 1 cm girsinki açılma olmasın.
  • Yumurtanın sarısını milföyün heryerine sürün.
  • 160 derecelik fırında pişirin.
  • Şerbeti için su,şeker ve limon suyunu tencerede kaynara çıktıktan sonra 10 dak kaynatın.
  • Milföylerde ılık olacak.Şerbette ılıkken dökün.1-2 saat sonra servise hazır hale gelecektir.
  • Resimde görülen alanlara boz fıstık ekeleyip servis edin.
  • Afiyet olsun... 
  

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards