Malzemeler;
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- Alabildiği kadar un
Not:Hamuru, pide fırınlarından da temin edebilirsiniz.
İç Malzemesi İçin;
- 350 gr. lor
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı susam
- yarım çay kaşığı tarçın
- istenilen miktarda tuz
Yapılışı;
- Hamuru hazırlayıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın
- İç malzemeleri biribirine katarak karıştırın
- 10 veya 15 cm.'lik çaplarda hamuru ince şekilde açın
- malzemeyle üzerini kaplayıp 200 derecelik fırında pişirin
Not:Malzemeyi hazırlayıp pide fırınına da gönderebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- alabildiği kadar un
Yapılışı;
- Yumurta ile şekeri 6-7 dakika çırpın.
- Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha çırpın.
- Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp bir tarafa koyun.
- Geri kalan karışımın içine unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Yağlanmış kalıba döküp 150 derecelik fırında 30-35 dakika kader pişirin.
- Bıçağı keki içine doğru saplayın. Bıçağa kek bulaşmıyorsa pişmiş demektir.
- Kalıbı veya tepsiyi fırından çıkartı hemen ıslak bir bezin üzerine bırakın. Yarım saat bekletin.
- Bu kekinizin kalıptan daha rahat çıkmasını sağlar.
- Beni sorarsanız ben tepsi tercih ediyorum.
- Kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine önceden ayırdığımız 1 su bardağı kek karışımını dökün.
- Servise hazırdır. Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Malzemeler;
- 1 paket milföy ( 10 tane taze olacak )
- 1 kase çekilmiş ceviz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
- Milföyü 1 saat önceden buzdolaptan çıkartıp,yumuşamasını bekleyin.
- Diğer tarafta ceviz,pudra şekeri ve yumurtanın beyazını bir kasede elinizle karıştırın.
- Macun kıvamına gelsin.
- Bir tane milföyü alıp,1,5 cm. kalınlığında 2 şerit kesin.Biri eninden,biri de boyundan kesilecek.
- Şeritleri kestikten sonra,milföyün tekrardan kare halini alması gerekir.
- Hazırlanan macun kıvamındaki cevizi köfte gibi elinizde sıkın,şeritlerin altına gelecek şekilde enine boyuna yerleştirin.
- Resimde görüldüğü gibi şeritleri biraz esnetip cevizin üzerini kapatın.
- Şeritlerin ucu milföyün alt tarafına 1 cm girsinki açılma olmasın.
- Yumurtanın sarısını milföyün heryerine sürün.
- 160 derecelik fırında pişirin.
- Şerbeti için su,şeker ve limon suyunu tencerede kaynara çıktıktan sonra 10 dak kaynatın.
- Milföylerde ılık olacak.Şerbette ılıkken dökün.1-2 saat sonra servise hazır hale gelecektir.
- Resimde görülen alanlara boz fıstık ekeleyip servis edin.
- Afiyet olsun...