12 Temmuz 2011 Salı

TATLI BİBER DOLMASI


Resim2 143

Malzemeler;

  • 10 adet tatlı kırmızıbiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça(isteğe göre arttırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı limontuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Pişirme suyu için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limontuzu

Yapılışı;

  • Pirinçleri yıkayın. Soğanla sarımsağı ufak doğrayın. 
  • Bütün malzemeleri karıştırın.
  • Taze biberlerin başını çıkartın.
  • Haırladığımız harcı biberlerin yarısından biraz fazla doldurun.
  • Biberlerden çıkardığımız kapakları kapatın.
  • Tencereye ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin.
  • Varsa dolma taşı yoksa bir tabağı üzerine koyun.
  • Dolma taşının üzerine tuzu ve limon tuzunu ekleyip sıcak suyu boca edin.
  • Suyun miktarı dolma taşının üzerine çıkınca yeterlidir.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin.
Afiyet Olsun... 

1 yorum on "TATLI BİBER DOLMASI"

Tümay Öztürk on 13 Temmuz, 2011 dedi ki...

Çok severim canım ellerine sağlık.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards