31 Temmuz 2011 Pazar

FISTIKLI REVANİ


Resim3 047

Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin;
  • 600 gram şeker
  • 600 gram su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;
  • Yumurtayı 2-3 dakika çırpın. Şekeri ilave edip 5-6 dakika çırpın.
  • Yoğurt ve 1 su bardağı irmiği koyup 2 dakika karıştırın.
  • Sıvıyağ ve 1 bardak kalan diğer irmiği koyup 1 dakika karıştırın.
  • Vanilya ve unu ilave edin. Daha sonra kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye dökün. 160 derecede pişirin. (Pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır.)
  • Şerbeti için su ile şekeri bir kaba koyup kaynatın.
  • Kaynarı çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. 
  •  Limon suyunu ekleyip altını kapatın.
  • Revani soğuk şerbet ılıkten biraz sıcakken dökün.
  • 1 saat bekletin. Üzerini boz antep fıstığı ile süsleyin.

1 yorum on "FISTIKLI REVANİ"

mutfagabuyrun on 01 Ağustos, 2011 dedi ki...

offff.nasılda canım çekti.harika olmuş canım.ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards