10 Temmuz 2011 Pazar

ETLİ TAZE FASULYE


Resim 175


Malzemeler;

  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 3 adet domates
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İstenildiği kadar tuz.

Yapılışı;

  • Bir tencereye kuşbaşı etleri yarım çay bardağı kadar su ile suyunu çekene kadar kavurun.
  • Kavrulduktan sonra yağı koyun ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Fasulyeleri ayıklayıp 3 veya 4 cm.'lik parçalara bölün.
  • Yıkayıp süzün.
  • Etle soğanımızın üzerine aktarın.
  • Tuz ekleyip kapağını kapatın.
  • Arada bir karıştırarak fasulyelerin piştiğini kontrol edin.
  • 25 dakika bu şekilde pişsin. Patatesleri soyun. Kuşbaşı şeklinde doğrayıp fasulyelerin üzerine ilave edin.
  •  Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Fasulyelerin üzerine ilave edin.
  • Salçayı da domateslerin üzerine bırakın. Tuz ileve edin.
  • 3 su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın.
  • Arada bir karıştırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Suyunu çektiğinde pişmiş demektir.

3 yorum on "ETLİ TAZE FASULYE"

pembe kekik on 10 Temmuz, 2011 dedi ki...

Yanına bir pilav,nefis bir yaz yemeği ellerinize sağlık:)

Mutfaktan mis kokular on 10 Temmuz, 2011 dedi ki...

Taze fasulyeye bayilirim !!nefis gorunuyor canim ellerin dert görmezsin

Cafe Portakal on 11 Temmuz, 2011 dedi ki...

çok güzel görüntü ellerine sağlık
sevgiler

Bu gadget'ta bir hata oluştu

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

 

mutfak şöleni Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards